Cancel Preloader

Onze praktijk is gericht op mensen van alle leeftijden.

Volwassenen komen ook vaak bij ons langs voor een behandeling. Met volledige aandacht verhelpen wij ze van hun klachten.

Osteopathie voor volwassenen

Een behandeltraject osteopathie kan heel nuttig zijn voor volwassenen. Zowel bij klachten als preventief. De algehele mobiliteit van ons lichaam neemt af naar mate we ouder worden. Dit door bijvoorbeeld slijtage of structurele veranderingen zoals littekens van trauma of operaties.

Door middel van mobilisatie, stretching en zachte manipulaties van de weefsels die hun mobiliteit verloren hebben, vergroot de osteopaat het aantal mogelijkheden voor het lichaam om rond structurele bewegingsverliezen heen te bewegen.

Naast het balanceren van uw bewegingsapparaat, ondersteunt de behandeling ook de doorbloeding en bezenuwing naar de lichaamsweefsels. Zo dat het lichaam als het ware zijn compensatiemechanismen en zelf herstellend vermogen weer terug krijgt.

Zowel acute pijn als chronische en onbegrepen klachten

Onze werkwijze is zowel gericht op het onderzoeken en behandelen van acute pijnklachten, als chronische en onbegrepen klachten.

Acuut door de rug gegaan? (Spit)

Zweepslag in de kuit?

‘Verkeerde beweging gemaakt’ en nu beweegt uw nek niet meer zoals u wilt?

Een val trauma of verdraaiing?

Onze diagnostische vaardigheden en uitgebreid onderzoek wijst uit of we u direct kunnen helpen en uw pijn kunnen verlichten. Vinden we zaken die risicovol zijn, sturen we u altijd direct door voor nader specialistisch onderzoek.

Wat behandelt een osteopaat bij volwassenen?

U kunt met een breed scala aan klachten bij ons terecht. Hieronder vind u een lijst met klachten die bij ons behandeld kunnen worden.

Hetgeen dat osteopathie uniek maakt ten opzichte van andere therapieën is de ‘holistische visie’ op het lichaam. We onderzoeken het hele lichaam op bewegingsverliezen. In de meeste gevallen zit tenslotte de oorzaak van uw klachten niet op de plaats waar u de pijn ervaart. De ‘oorzaak’ is veelal multifactorieel.
Meerder bewegingsverliezen in het bewegingsapparaat, orgaanstelsel of zenuwstelsel zorgen ervoor dat het lichaam niet meer kan compenseren op bewegingsverliezen. Dit laat een klacht ontstaan.

Heeft u een van onderstaande klachten? Aarzel niet en maak een afspraak.

De praktijk Osteopathie

Heeft u één van deze klachten, dan kunnen wij u helpen!
RUG & NEKPROBLEMEN
pijn, lumbago, ischias, hernia, acute blokkades, spierstijfheid, beperkte beweeglijkheid, …
HOOFDPIJN & MIGRAINE
spanningshoofdpijn, migraine, duizeligheid, oorsuizen
ORGAAN
KLACHTEN
zure oprispingen, maagzuur, opgeblazen gevoel, darmklachten, stoelgangsproblemen, verteringsklachten.
CHRONISCHE KLACHTEN
Een osteopaat komt vaak in beeld als een klacht hardnekkig blijkt. Als er bijvoorbeeld gezegd is: ‘met deze pijn moet u maar leren leven.’ Dat kan over allerlei klachten gaan: rug- en nekklachten, maag- en darmklachten.
GEWRICHTS-PROBLEMEN
pijn, frozen shoulder, tenniselleboog, carpaal tunnelsyndroom, artrose.
SPORTLETSEL & BLESSURES
verstuikingen, herhaalde ontstekingen, tendinitis, spierscheuren, krampen,
KINDEREN EN PASGEBORENEN
Overmatig huilen, darmkrampen, reflux, slecht slapen, functionele houdingsafwijkingen (voorkeurshouding), gedragsafwijkingen, concentratiestoornissen, buikpijn, ontlastingsproblemen.
ONBEGREPEN KLACHTEN
Ook als de dokter het niet meer weet, of onderzoeken niks bijzonders laten zien, kan een osteopaat mogelijk helpen.

Veelgestelde vragen over Osteopathie

Omdat wij regelmatig vragen krijgen over Osteopathie hebben wij op deze pagina de meeste gestelde vragen genoteerd inclusief de daarbij behorende antwoorden.

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van functiestoornissen van gewrichten, weefsels en bewegingen in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren.

We zien het lichaam als een eenheid. Een goede balans tussen alle verschillende weefsels is noodzakelijk om normaal te kunnen functioneren. Dit proberen we te verkrijgen door het lichaam als een geheel te beschouwen en niet enkel de plaats van de pijn te onderzoeken. We zoeken naar de mogelijke oorzaken van uw klachten, en behandelen deze door middel van zachte technieken, mobilisaties en eventuele manipulaties die over het algemeen door de patiënt als niet pijnlijk ervaren worden.

 

Wanneer u op zoek bent naar een praktijk voor osteopathie is het van belang om te controleren of deze is aangesloten bij het NRO (Nederlands Register Osteopathie)

 

Dat betekent dat de behandelende osteopaten een geaccrediteerde opleiding voltooid hebben.

 

Het is ook belangrijk om te onthouden dat osteopathie complementair is en als zodanig moet worden ingezet in samenwerking met traditionele geneeswijzen. Overleg zo nodig met uw huisarts of neem vrijblijvend contact met ons op of u wellicht baat zou kunnen hebben bij een osteopathische behandeling.

Osteopathie richt zich niet specifiek op één onderdeel van het lichaam, maar op het algemene vermogen van het lichaam om optimaal te functioneren.

Een eerste consult begint altijd met een intakegesprek, onderzoek en behandeling. Hiervoor nemen we zeker een uur de tijd.

Uw klachten en medische geschiedenis worden uitgebreid besproken om een zo goed mogelijk beeld te vormen van u als persoon en uw klachtenbeeld.

Vervolgens onderzoeken we het hele lichaam op bewegingsverliezen. Deze kunnen zich voortdoen in het bewegingsstelsel maar ook in uw orgaanstelsel, schedel en zenuwstelsel.

Na het onderzoek en het vinden van de pijnuitlokkende structuur, brengt de osteopaat de gevonden bewegingsverliezen in kaart en maakt een plan om die structuren die uw klachtenregio kunnen beinvloeden, te gaan behandelen. Indien nodig volgt er nog een safety onderzoek om zo veilig mogelijk te werk te kunnen gaan.

 

De behandeling bestaat uit subtiele fasciale mobilisaties en manipulaties om mobiliteit, doorbloeding en bezenuwing te herstellen. Na de behandeling wordt er besproken op welke termijn u voor een vervolgafspraak dient terug te komen.

Doorgaans kunnen wij heel snel bepalen of we u kunnen helpen of dat er aanvullende onderzoeken gedaan dienen te worden.

Tarieven, vergoeding en het maken van een afspraak vindt u boven in de menubalk.